Το Άρθρο ανανεώνεται συνεχώς

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουνίου 2020, 8μμ ώρα Κύπρου

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται αυτή τη στιγμή στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Καλυβάκια και Χαλεύκας.

Σύμφωνα με ανάρτηση του Κουντρέτ Οζερσάι, εξαιτίας της επικινδυνότητας έχει ζητηθεί βοήθεια μέσω των Ηνωμένων Εθνών από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τρία αεροπλάνα επιχειρούν και ένα ελικόπτερο βρίσκεται εν πτήση προς την πυρκαγιά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί , ο οποίος του ζήτησε βοήθεια σε εναέρια πυροσβεστικά μέσα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Κούσιος, ανταποκρίθηκε αμέσως.

“Οι δύο πλευρές πρέπει να συνεργάζονται σε τέτοια ζητήματα”, σημειώνει ο κ. Οζερσάι.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστα αίτια και μαίνεται ακόμα, ενώ υπάρχουν στην περιοχή πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί καθώς και δασική έκταση.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο του κατοχικού ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο λεγόμενος «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ μετέφερε στον κ. Ακιντζί το αίτημα για να ζητηθεί εναέρια παρέμβαση από την Ε/κ πλευρά στην κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως αναφέρεται, ο ειδικός αντιπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη, Ερχάν Ερτσίν επικοινώνησε με το γραφείο του Προέδρου Αναστασιάδη μεταφέροντας το αίτημα αλλά και τις πληροφορίες που του έδωσε ο «υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ για την περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και θα επιχειρούσαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουνίου 2020, 11:28 μμ ώρα Κύπρου 

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το βράδυ

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, το κατοχικό καθεστώς ζήτησε βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του καναλιού επικοινωνίας των Ηνωμένων Εθνών.

Επιχείρησαν στις κατεχόμενες περιοχές τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ενώ στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχε και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Αναδημοσιεύουμε από Sigmalive και philenews

By Alex Ammohostianos

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here