Greek American Media

Περικυκλώνεται η Ελλάδα – Δύο στρατιωτικές βάσεις θέλει η Τουρκία στη Λιβύη

Το φερέφωνο της Τουρκικής Κυβέρνησης και του καθεστώτος Ερντογάν, η εφημερίδα Yeni Safak, γράφει ότι η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει δύο μόνιμες στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη.

Η Πρώτη είναι στην αεροπορικής βάσης Al-Watiyah όπου η Τουρκία ενδιαφέρεται για να την χρησιμοποιήση. Στην βάση Al-Watiyah γίνονται εργασίες επισκευών και αναβάθμισης των υποδομών.

Σύμφωνα με την Yeni Safak, η Τουρκία θέλει να μετασταθμεύσει σ΄ αυτή τη βάση μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αντιαεροπορικά συστήματα.

Η δευτερη βάση είναι στην Μισράτα όπου η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει ναυτική βάση.

Όλα αυτά “δικαιολογούνται” από την εφημερίδα του καθεστώτος Ερντογάν από τις “ελληνικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο”, οι οποίες επιβάλλουν τη ναυτική παρουσία της Τουρκίας! Επίσης όπως γράφει, η Τουρκία θα ασχοληθεί με την εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή και γι΄ αυτό η μόνιμη ναυτική της παρουσία κρίνεται απαραίτητη”.

Προς το παρόν η Τουρκία κάνει “προβολή ισχύος” με το βίντεο της άσκησης που έκανε προχθές στον εναέριο χώρο της Μεσογείου. Επί οκτώ ώρες έκανε συνδυασμένες επιχειρήσεις θέλοντας να δείξει ότι έχει τις δυνατότητες να ελέγχει αεροναυτικά την περιοχή.

Πηγές: – Yeni Safak – militaire.gr –

Cover photo by Turkish NAVY