Εν μέσω της επέλασης ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού φαίνεται πως βρίσκεται το Πεκίνο, όπου δεκάδες άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ η κινεζική κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου να συγκρατήσει τον ιό στην πρωτεύουσα.

Η Κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για 49 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον COVID 19 στην ηπειρωτική Κίνα, από 57 την προηγουμένη.

Κατά το ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας της Κίνας, τα 39 από τα νέα κρούσματα ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης.

Τα 36 από τα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στο Πεκίνο. Πρόκειται για αριθμό ακριβώς ίσο με αυτόν που ανακοινώθηκε χθες και επίσης ίσο με τον υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην κινεζική πρωτεύουσα αφότου οι αρχές άρχισαν να δημοσιοποιούν δεδομένα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Το υπουργείο έκανε επίσης λόγο για 10 νέα «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που μολύνθηκαν προτού αφιχθούν στην κινεζική επικράτεια, από εννέα μία ημέρα νωρίτερα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στην Κίνα ανέρχεται πλέον σε συνολικά 83.181. Επίσημα, ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 ανέρχεται σε 4.634, αμετάβλητος για εβδομάδες.

Άλλες δέκα συνοικίες του Πεκίνου τέθηκαν σε καραντίνα, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος της κινεζικής πρωτεύουσας, λίγες ώρες αφού το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον εντοπισμό 36 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Δύο αγορές τα επίκεντρα
Η νέα εστία μόλυνσης εντοπίστηκε σε αγορά χονδρικής, στο βορειοδυτικό τμήμα του Πεκίνου, στην περιοχή Χαϊντιάν, μετά το κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα γιγαντιαίας αγοράς φρέσκων προϊόντων στο νότιο τμήμα της μητρόπολης, στη συνοικία Φενγκτάι. Ένδεκα συνοικίες είχαν τεθεί ήδη σε καραντίνα σε αυτόν τον τομέα.

Σημειώνεται ότι το Πεκίνο δεν είχε αναφέρει νέο κρούσμα του ιού εδώ και δύο μήνες μέχρι την περασμένη Τρίτη.

Από τότε, η πόλη έχει αναφέρει 79 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Την ώρα που η οικονομία έπαιρνε μπροστά…

Η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα κατέγραψε ετήσια αύξηση κατά 4,4% το Μάιο, καθώς οι βιομηχανικές δραστηριότητες άρχισαν να επανέρχονται σε φυσιολογικά επίπεδα, μετά τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, όπως δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Από την άλλη, οι πωλήσεις λιανικής των καταναλωτικών αγαθών κατέγραψαν ετήσια μείωση κατά 2,8% το Μάιο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας (NBS).

Η αντίστοιχη μείωση που είχε καταγραφεί τον Απρίλιο ήταν στο 7,5%, ενώ οι πωλήσεις λιανικής αποτελούν μία από τις βασικές παραμέτρους για την αύξηση της κατανάλωσης.

Πληροφορίες απο CNN Greece

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here