Greek American Media

Ανθελληνική Παράκρουση και μυθοπλασίες από Τσαβούσογλου: Ανακάλυψε νεκρούς στον Εβρο

Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu speaks during a news conference in Istanbul, Turkey June 15, 2020. Turkish Foreign Ministry/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε η Τουρκό-Αμερικανική Ένωση (TAΝSC), κατάφερε για ακόμη μια φορά να ξεπεράσει τον εαυτό, ανακαλύπτοντας νεκρούς στον Εβρο.

Στην ίδια ομιλία του και με παραληρηματική ρητορική κατά της Ελλάδας, έφτασε στο σημείο να διατυμπανίσει ότι, ανατριχιαστικοί θάνατοι σαν και αυτοί του Φλόιντ, που συνεκλόνισαν τον κόσμο, συνηθίζονται στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός της κυβέρνησης του Ερντογάν στην Τουρκία, η οποία παρεμπιπτόντως δεν φημίζεται για τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της, σχολιάζοντας τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, είπε ότι τέτοια φαινόμενα απάνθρωπης συμπεριφοράς παρατηρούνται και στην Ευρώπη, φέρνοντας ως παράδειγμα τα «Κίτρινα Γιλέκα» στη Γαλλία και τη συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατήγγειλε την Ευρώπη ότι κάνει τα στραβά μάτια σε άγριες συμπεριφορές στο όνομα της αλληλεγγύης αναφέροντας:

«Κι η Ελλάδα στα σύνορά μας είδατε πώς συμπεριφέρθηκε στους πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα, πώς συμπεριφέρθηκε; Πέθαναν 3-4 άνθρωποι. Το είδατε».

By Alex Ammohostianos