Greek American Media

Σκηνές βιβλικής αποκάλυψης – Εκατομμύρια ακρίδες κάλυψαν τον ουρανό σε πόλη της Ινδίας (VIDEOS)

Σκηνές βιβλικής αποκάλυψης έζησαν κάτοικοί της πόλης Γκουρουγκράμ που βρίσκεται κοντά στο Νέο Δελχί, το Σάββατο 28 Ιουνίου όταν εκατομμύρια ακρίδες σκέπασαν τον ουρανό της .

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αρχές ζήτησαν από τους κάτοικους της πόλης Γκουρουγκράμ, να κρατήσουν τα παράθυρα των σπιτιών τους κλειστά και να δημιουργούν θόρυβο χτυπώντας μεταλικά αντικείμενα μεταξύ τους ούτως ώστε να διώχνουν τα σμήνη που γέμισαν την περιοχή.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του Διεθνούς Αεροδρομίου του Νέου Δελχί, που συνορεύει με την πόλη Γκουρουγκράμ, ζήτησε από τους πιλότους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο κατά την απογείωση όσο και κατά την προσγείωση των αεροσκαφών.

Η Ινδία, η οποία μαστίζεται από την χειρότερη επιδημία της ακρίδας της ερήμου εδώ και δεκαετίες, χρησιμοποιεί εξειδικευμένα οχήματα ακόμα και πυροσβεστικά αλλά και ελικόπτερα για να ψεκάζει τα  σμήνη ακρίδων.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερες ζημιές στις καλλιέργειες, με τους αγρότες όμως να ανησυχούν για την εξέλιξη της κατάστασης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Πηγές: – Reuters – Sigmalive

By Yannis Iosifidis