Greek American Media

Ξέφυγε και πάλι η παραληρηματική Τουρκία – Τώρα θέτει θέμα Θράκης (VIDEO)

H παραληρηματική Τουρκία “ξέφυγε” και πάλι, και από την Κρήτη, την Κύπρο και το Αιγαίο, τώρα θυμήθηκε την Θράκη.

Στην ανησυχητικά παρατεταμένη παραληρηματική κατάσταση που βρίσκεται η γείτονα χώρα, πως θα μπορούσε να μην θυμηθεί και την Θράκη μετά από Κύπρο, Κρήτη και Αιγαίο!!  O Ιμπραήμ Kαλίν, το δεξί χέρι του Ερντογάν, έθεσε θέμα Θράκης, και μίλησε για την μουσουλμανική μειονότητα, την οποία και αποκάλεσε σαν τουρκική.

Ακόμη μια πρόκληση από την Τουρκία η οποία αυτή τη φορά θέτει θέμα Θράκης, θέτοντας το ζήτημα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο Eλλήνων-τουρκικών διαφόρων που προσπαθεί να θέσει η χώρα του σαν θέματα που πρέπει να συζητήσει η Ελλάδα και να “διαπραγματευτεί” με την Τουρκία

Την ίδια ώρα ο Νίκος Δένδιας στέλνει αυστηρό μήνυμα για παραβίαση διεθνούς νομιμότητας στη Λιβύη. Ο Ελληνας Υπουργός μάλιστα συναντήθηκε γι’ αυτό το λόγο με τον Ούγγρο ομόλογό του.

Παραλληλα ο βοηθός Υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, εστειλε σαφές μήνυμα κατά της Τουρκίας λέγοντας:

«Είμαστε αρκετά σαφείς στις συζητήσεις μας με τους Τούρκους εταίρους μας για τις ανησυχίες μας. Οι ΗΠΑ έχουν διαφορετική αντίληψη για το Δίκαιο της Θάλασσας από την Τουρκία. Ήμασταν σαφείς για τις προσδοκίες μας στα ιδιωτικά μας μηνύματα και δημόσια, για το πώς θα περιμέναμε όλοι στην Ανατολική Μεσόγειο να συμπεριφέρονται και να υποστηρίζουν το Διεθνές Δίκαιο και να ενεργούν με τρόπο που να ευνοεί την ασφάλεια. Είμαστε αρκετά σαφείς στις συζητήσεις μας με τους Τούρκους εταίρους μας για τις ανησυχίες μας»

Cover Photo by The Macedonian League

By Yannis Iosifidis