Greek American Media

Στην Eλλάδα σήμερα, οι πρώτες πτήσεις από Βρετανία (VIDEO)

Kαθώς η Bρετανική αγορά άνοιξε από χθες για όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του COVID 19, σήμερα, το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, δέχθηκε τους πρώτους επιβάτες από Βρετανία

Περισσότερες από 20 πτήσεις προσγειώθηκαν από τη Βρετανία στην Ελλάδα σήμερα, πρώτη μέρα άρσης της απαγόρευσης για τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μεγάλες οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί, ειδικά σε προορισμούς που αγαπούν οι Βρετανοί όπως η Ρόδος, η Κρήτη και βέβαια τα Επτάνησα.

Σημειώνεται, ότι οι επιβάτες που φτάνουν από τη Βρετανία στην Ελλάδα υπόκεινται σε στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους, με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν από τη συμπλήρωση της φόρμας PLF.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και είναι ιδιαίτερης σημασίας για την πορεία της φετινής σεζόν. Η σημασία της βρετανικής αγοράς για την Ελλάδα αποτυπώνεται στις εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες για το 2019 σημείωσαν άνοδο κατά 32,4% και διαμορφώθηκαν στα 2,56 δισ. ευρώ, με την ταξιδιωτική κίνηση από τη Βρετανία να καταγράφει αύξηση κατά 18,9% και να διαμορφώνεται στους 3,5 εκατ. ταξιδιώτες.

Πηγές: – Sigmalive – OPEN –