Greek American Media

Σ. Πέτσας: «Η Ελλάδα παρακολουθεί με ψυχραιμία και ετοιμότητα – Σταθερή η κατάσταση στο Αιγαίο»

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα, μίλησε για «κλιμάκωση της έντασης» στο Αιγαίο από την Τουρκία μετά και την τελευταία NAVTEX που εξέδωσε για σεισμολογικές έρευνες ΝΑ του Καστελόριζου σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η Τουρκία εμμένει στην παραβατικότητα, στην απόλυτη περιφρόνηση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά η Ελλάδα απέναντι σε αυτή την τουρκική προκλητικότητα, δεν θα επιτρέψει την παραβίαση της κυριαρχίας της. H Ελλάδα όπως τόνισε, σε κάθε τόνο και προς κάθε κατεύθυνση, , θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Όπως ενημερωνόμαστε από τον κ Πέτσα, η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα προχώρησε σε διάβημα προς το τουρκικό ΥΠΕΞ, ενώ ενημερώθηκαν Ε.Ε., ΝΑΤΟ, ΟΗΕ και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τις τουρκικές ενέργειες.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε χαρακτηριστικά

«Μετά από δύο 24ωρα από την έκδοση της παράνομης τουρκικής NAVTEX, η κατάσταση παραμένει σταθερή. Την παρακολουθούμε με ψυχραιμία και ετοιμότητα»

By Yannis Iosifidis