Greek American Media

COVID 19 Ελλάδα – Κύπρος: Ταυτόχρονη αύξηση των κρουσμάτων

Ελλάδα – 57 νέα περιστατικά κορωνοϊού – Τα 10 σε πύλες εισόδου

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη, 57 νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όπως έγινε γνωστό, τα 10 από αυτά εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός τους έχει ανέλθει  στα 4.336, εκ των οποίων, το 54,4% αφορά άνδρες. Από αυτά 1212 (28%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2157 (49,7%) συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κύπρος – 13 νέα περιστατικά κορωνοϊού 

Αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού είχαμε και στην Κύπρο, καθώς η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε 13 κρούσματα από σύνολο 1,725 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα τα κρούσματα αφορούν:

(1.) Επαφές –

(2.) Ιατρεία Δημόσιας Υγείας – 1

(3.) Ιδιωτική πρωτοβουλία – 5

Άρα από την Λεμεσό έχουμε σήμερα 7 άτομα. Τα 4 από τα 7 άτομα έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 469 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προέκυψαν 5 κρούσματα. Τα 3 άτομα έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό.
Από 208 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.
Από 139 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, είχαμε 7 κρούσματα.
Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, ολοκληρώθηκαν 652 εργαστηριακές διαγνώσεις,
Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 210 εργαστηριακές διαγνώσεις, και
Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 47 εργαστηριακές εξετάσεις.
Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,080.

Πηγές: – ΕΟΔΥ  – Υπουργείο Υγείας Κύπρου – Sigmalive –