Greek American Media

Κυριάκος Μητσοτάκης: Eπίσκεψη στο Μάτι – Δωρεά έντεκα εκατομμυρίων ευρώ από την ΚΔ

Eπίσκεψη στο Μάτι που καταστράφηκε τον Ιούλιο του 2018 από την μεγάλη πυρκαγιά, πραγματοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο όποιος ανέφερε πως στο Μάτι δρομολογούνται δύο νέες παρεμβάσεις:

  1. Η κατασκευή πρότυπου συγκροτήματος κοινωνικής κατοικίας που θα διατεθεί σε άστεγους πυρόπληκτους.
  2. H δημιουργία ενός χώρου πρασίνου και αναψυχής.

O πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε, πως :

“Η μεγάλη μας πρόκληση είναι να ξαναφτιάξουμε την περιοχή αυτή καλύτερη από πριν.”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί της Πέμπτης το Μάτι όπου είχε συνάντηση με τους κατοίκους, συνομιλώντας για τα έργα που γίνονται στην περιοχή. Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνόδευαν ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κενεβέζος και εκπρόσωποι της Εκκλησίας

O Έλληνας Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή, ανακοίνωσε και την μεγάλη δωρεά των έντεκα εκατομμυρίων ευρώ της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναγέννηση της περιοχής στο Μάτι.

Αναλυτικά, θα διατεθούν:

– 8 εκατ. ευρώ για την ανέγερση οικιστικών μονάδων προς τις ευπαθείς ομάδες εκείνες που μετά τη φονική πυρκαγιά αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη δική τους στέγη, σε οικόπεδο 50 στρεμμάτων της εκκλησίας

– 3 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της μελέτης και των τεχνικών έργων για τη διαμόρφωση χώρου σε μεσογειακό πάρκο πρασίνου και αναψυχής που η τοπική κοινωνία επί χρόνια διεκδικεί σε οικόπεδο 130 στρεμμάτων του ΕΦΚΑ.