Greek American Media

COVID 19 – Κύπρος: 35 νέα κρούσματα – 2 άτομα στις MEΘ –

Τριάνταπέντε νέα κρούσματα της νόσου COVID-19 από σύνολο 3,414 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωση σήμερα το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Με βάση τα νέα κρούσματα, διαφαίνεται ότι οι αλυσίδες μετάδοσης σε χώρους εργασίας αλλά και σε σχολεία, μεγαλώνουν.

Τα κρούσματα προέκυψαν ως εξής:

14 διαγνώσεις από ιχνηλάτηση:

15 διαγνώσεις από ιδιωτική πρωτοβουλία:

2 από Μικροβιολογικά Εργαστήρια Γενικών Νοσοκομείων: Πρόκειται για άτομα που επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο επειδή το παιδί τους είχε πρόβλημα υγείας. Τους έκαναν τεστ για να μπορούν να είναι με το παιδί τους που νοσηλεύεται. Το παιδί είναι αρνητικό.

1 από πτήση: Πρόκειται για άτομο που ήρθε από την Αθήνα στην Λάρνακα στις 9/10.

1 από πρόγραμμα ελέγχου σε σχολεία: Πρόκειται για μαθητή στην Λεμεσό, ο οποίος βρισκόταν σε καραντίνα διότι ήταν επαφή από εξωσχολική δραστηριότητα των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν στην Επαρχία το προηγούμενο διάστημα. Στο τεστ που έκανε μέσω της ιχνηλάτησης ήταν αρνητικό.

2 από πρόγραμμα ελέγχου δομών μεταναστών: Πρόκειται για άτομα από την Συρία που βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Πουρνάρα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,984.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται τρία άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2. Επιπλέον, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένουν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς.