Το Σκαϊ στην Ελλάδα παρουσίασε πριν από λίγο την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse RC όπου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 42,5%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.σύμφωνα με το βαρόμετρο της Pulse, που παρουσιάστηκε απόψε στην τηλεόραση του το Ελληνικό κανάλι .

  • Στην ίδια δημοσκόπηση έχουμε εμφατικό προβάδισμα 26 μονάδων του κ. Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός
  • Το 57% θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα
  • Διαφορά 19,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ,

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 42,5%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορά μικρότερη κατά μια μονάδα σε σχέση με την μέτρηση του Μαΐου γεγονός το οποίο οφείλεται σε αύξηση του ποσοστού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το 22% στο 23% Tρίτη δύναμη το Κίνημα Αλλαγής με 6%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου με 3,5%, με το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη να βρίσκεται στο όριο του 3%.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα 26 μονάδων έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Αλέξη Τσίπρα, στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με 50% έναντι 24%, ενώ 21% απαντά “κανένας από τους δύο”.

Στην έρευνας το 57% θεωρεί πως ο πρωθυπουργός πρέπει να κάνει διορθωτικές κινήσεις – ανασχηματισμό.

Θετικά ή μάλλον θετικά κρίνουν τη στάση της κυβέρνησης έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού το 75% των πολιτών, ενώ 19% την κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση του Σωτήρη Τσιόδρα στο 79% οι θετικές γνώμες και μόλις 16% οι αρνητικές.

Το 44% ανησυχεί για τον κορωνοϊό από την χαλάρωση των μέτρων, το 27% μέτρια και 20% δηλώνει λίγο.

Τέλος το 54% θεωρεί ότι τα οικονομικά μέτρα στήριξης κινούνται στην θετική κατεύθυνση και το 37% διατυπώνει αρνητική γνώμη.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη δημοσκόπηση από το Skai.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here