Ελλάδα: Έτοιμη και για στρατιωτική εμπλοκή – Τάδε έφη ΥΠΑΜ Νίκος Παναγιωτόπουλος

0
626

O υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας μιλώντας στο Star Ελλάδος και στον απόηχο των αλλεπάλληλων προκλήσεων της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα, ακόμη για το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία, Στην ίδια συνέντευξη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των ενόπλων δυνάμεων, καταλήγοντας με την φράση: “Ο νοών νοείτω”!

O κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι:

“Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά, η οποία έχει γενικά μια τάση αυξανόμενης επιθετικότητας, είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη μεριά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων”

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη ακόμα και για μια στρατιωτική λύση, ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε:

“Είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω!”

Πηγή: – skai.gr – sigmalive –

By Yannis Iosifidis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here