42 F
Washington D.C.
Friday, April 26, 2024

THE CYPRUS PAP$RS Undercover” – Βρωμάει και ζέχνει το ΜΈΓΑ σκάνδαλο με “Άρωμα” δισεκατομμυρίων (VIDEO)

Must read

Δίας και ο Κρόνος: Μια σπάνια ουράνια συνάντηση (VIDEOS)

Tην ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου στις 21 Δεκεμβρίου, πρόκειται να βρεθούν πιο κοντά από ποτέ σε ορίζοντα εκατοντάδων ετών, οι  πλανήτες Δίας και ο...

Σάσα Μανέτα: Έφυγε από την ζωή η πρώτη παρουσιάστρια της ΕΡΤ (VIDEO αφιέρωμα)

Έφυγε από την ζωή την Τριτη που μας πέρασε, η πρώτη παρουσιάστρια της ΕΡΤ Σάσα Μανέτα. Η Εκλιπούσα ήταν σπουδαία στιχουργός, ηθοποιός και συγγραφέας...

Λέσβος: Εντυπωσιακές ανακαλύψεις στην Αρχαία Άντισσα (VIDEOS – PHOTOS)

Τρία κτίσματα έφερε στο φως η συνεχιζόμενη ανασκαφή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου στο κάστρο των Αγίων Θεοδώρων στη δυτική Λέσβο που ταυτίζεται με την Αρχαία...

COVID 19 – ΜΑΥΡΟ ΡΕΚOΡ ΘΑΝAΤΩΝ – 121 θάνατοι – 1.747 νέα κρούσματα – 606 διασωληνωμένοι (VIDEOS)

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα νέο, ΜΑΥΡΟ ΡEΚΟΡ ΘΆΝΑΤΩΝ. με 121 νέους νεκρούς ελέω COVID 19. O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 28 Νοεμβρίου 2020, 1.747 νέα...
Σκάνδαλο μεγατόνων με Άρωμα δισεκατομμυρίων το οποίο με μια απλή λαικη ρήση μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε πως “Βρωμάει και ζέχνει” αποκάλυψε σήμερα Δευτέρα το Al Jazeera με καινούριο βίντεο ντοκουμέντο διαρκειας μιας σχεδόν ώρας, που παρουσιάζει υψηλόβαθμους Κύπριους αξιωματούχους να εμπλέκονται σε ένα σύστημα πώλησης χρυσών διαβατηρίων, σε άτομα σεσημασμένα και τα οποία δεν πληρούσαν τα κριτήρια τα οποία προέβλεπε ο νομός

Η παραχώρηση των χρυσών διαβατηρίων η οποία ξεκίνησε το 2002 στη βάση του εδαφίου (2) του άρθρου 111Α του περί Αρχείου Πληθυσμού Νόμου 141(Ι)/2002, ξεκίνησε επί διακυβέρνησης του δεξιού κόμματος της Κύπρου του ΔΗ.ΣΎ, συνεχίστηκε επί συγκυβέρνησης του Κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου ΑΚΕΛ, με το κενρόο κόμμα του ΔΉ.KΟ και το Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ, συνεχίζεται και έχει εφαρμογή μέχρι και σήμερα επί διακυβέρνησης του δεξιού κυβερνώντος κόμματος της Κύπρου, του ΔΗ.ΣΎ.

Όπως αναφέρεται σε κάποιο σημείο του βίντεο ντοκουμέντο του Al Jazeera διαρκειας μιας σχεδόν ώρας, τα έσοδα από τα χρυσά διαβατήρια ανέρχονται στα 8  δισεκατομμύρια. Το σημερινό αντιπολιτευόμενο κομμουνιστικό κόμμα, το ΑΚΕΛ, κατηγορεί την σημερινή κυβέρνηση για το σκάνδαλο των χρυσών Διαβατηρίων το επονομαζόμενο “The CYPRUS PAPERS”, την ίδια στιγμή που ναιμεν ο εκλεκτός του κυβερνώντος κώματος για την προεδρία της βουλής, Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης  του κόμματος “Αλληλεγγύη” εμπλέκεται άμεσα στο σκάνδαλο, αλλά όπως αποκαλύπτεται από το βίντεο του Al Jazeera ιθύνων νους και ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα στο σκάνδαλο αυτό ήταν ο βουλευτής του κομμουνιστικού κόμματος του ΑΚΕΛ, ο πολυεκατομμυριούχος ντιβέλοπερ και πρώην αντιπρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου “ΟΜΌΝΟΙΑ” Λευκωσίας κ. Χριστάκης Τζιοβάνη.

Tο καινούριο δημοσίευμα του Al Jazeera αναφέρει ότι υψηλόβαθμοι Κύπριοι αξιωματούχοι – συμπεριλαμβανομένων πολιτικών, δικηγόρων και ντιβέλοπερ – εμπλέκονται σε ένα σύστημα που επιτρέπει στους εγκληματίες να αγοράσουν ευρωπαϊκό διαβατήριο χρησιμοποιώντας την κυπριακή ιθαγένεια μέσω του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.

Στο VIDEO, το Al Jazeera παρουσιάζει έναν πράκτορα με το όνομα Billy, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί Κινέζο επενδυτή ονόματι “Mr X” που καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση για ξέπλυμα χρήματος στην Κίνα. Στο VIDEO ο Billy ενημέρωσε κατ’ επανάληψη πως ο Κινέζος επιχειρηματίας τον όποιο και εκπροσωπεί, έχει καταδικαστεί, κάτι που θα τον απέτρεπε να αποκτήσει διαβατήριο. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το VIDEO, του ειπώθηκε πως θα πρέπει να μιλήσει με τον βουλευτή του κομμουνιστικού κόμματος του ΑΚΕΛ, κ. Χριστάκης Τζιοβάνη αλλά και με τον Πρόεδρο της Βουλής, και η καταδίκη δεν θα ήταν θέμα όσο υπήρχαν αρκετά λεφτά.

Το VIDEO παρουσιάζει συναντήσεις που είχε ο λεγόμενος Billy με την παρουσία του βουλευτή του ΑΚΕΛ, κ. Χριστάκη Τζιοβάνη και του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και μέσω αυτών είχε αποκτήσει την στήριξη του. Tο VIDEO παρουσιάζει τους υπό κάλυψη δημοσιογράφους να εκμαιεύουν από τους Kύπριους πολιτικούς και συνεργάτες τους πως όσα περισσότερα λεφτά υπήρχαν για επένδυση τόσο πιο εύκολα θα δινόταν το διαβατήριο.

Στο VIDEO γίνεται αναφορά και στις αντιδράσεις τόσο του Προέδρου της Βουλής, όσο και του Χριστάκη Τζιοβάνη και για τις καταγγελίες που έγιναν αργότερα στην ΜΟΚΑΣ καθώς οι κινήσεις των δημοσιογράφων τους προξένησαν την υποψία.

 

Το  δημοσίευμα/VIDEO έρχεται δύο μήνες μετά τη δημοσίευση του Al Jazeera με την ονομασία “The Cyprus Papers”, που αφορούσε διαρροή 1.400 εγγράφων «που δείχνουν ότι η Κύπρος δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με τους δικούς της νόμους και επέτρεψε στους καταδικασθέντες εγκληματίες και φυγάδες να αποκτήσουν την ιθαγένεια της».

Επισημαίνεται ότι μετά την δημοσίευση του  “The Cyprus Papers”, η Κύπρος υπερασπίστηκε το πρόγραμμα, λέγοντας ότι υπήρξαν πολλά λάθη τα τελευταία χρόνια, αλλά η αυστηρότερη νομοθεσία και οι έλεγχοι του ιστορικού των αιτούντων ήταν αρκετοί για να εμποδίσουν τους εγκληματίες να αποκτήσουν διαβατήριο.

 To VIDEO 

Καταδικασμένος Κινέζος επιχειρηματίας!!!

Συνομιλίες και παραδοχές από τον Πρόεδρο της Βουλής αλλά και από τον Δικηγόρο 

Αποκαλυπτικές οι συνομιλίες που ακούμε στο VIDEO όπου ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης, εγγεγραμμένος πάροχος υπηρεσιών για το ΚΕΠ, λέει στον υπό κάλυψη δημοσιογράφο ονόματι:

«Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζεται αυτό το ζήτημα στην Κύπρο… Είχα έναν άντρα που ήταν υπό κράτηση για δύο χρόνια. Ήταν στη φυλακή για δύο χρόνια για διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. Είχαμε τρόπους να δικαιολογήσουμε τα πάντα και πέρασε με την έγκριση της αίτησης διαβατηρίου του. Τώρα περιμένει τη βίζα του. Κανένα πρόβλημα…. Φυσικά μπορούμε να αλλάξουμε το όνομά του. Εδώ είναι Κύπρος. “

Ο Πιττάτζης πρότεινε ακόμη και να αλλάξει το όνομα στο διαβατήριο, το οποίο, σε συνδυασμό με το νέο διαβατήριο, θα επέτρεπε σε έναν καταδικασμένο εγκληματία να αποκτήσει μια εντελώς νέα ταυτότητα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:

«Φυσικά μπορούμε να αλλάξουμε το όνομά του. Αυτή είναι η Κύπρος»

Τα σχόλια του δικηγόρου επαναλήφθηκαν από υψηλόβαθμους πολιτικούς. Ο Δημήτρης Συλλούρης και ο Χριστάκης Τζιοβάνη δήλωσαν ότι θα κάνουν ό, τι μπορούσαν για να αποκτήσουν διαβατήριο στον εργοδότη του Billy. O Χριστάκης Τζιοβάνης είπε χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο του VIDEO:

«Δεν είναι εύκολο. Αλλά μπορώ να υποσχεθώ, θα κάνουμε το καλύτερο. Και πιστεύω ότι έχουμε την εμπειρία» 

Ο Δημήτρης Συλλούρης προχώρησε ακόμη περισσότερο, λέγοντας:

«Μπορείτε να του πείτε ότι θα έχει, χωρίς να αναφέρει το όνομά μου ή οποιονδήποτε άλλο, την πλήρη υποστήριξη της Κύπρου. Σε οποιοδήποτε επίπεδο – πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, όλα – εντάξει.» 

Οικογενειακές αιτήσεις

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας του βουλευτή Χριστάκης Τζιοβάνη, του κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου (ΑΚΕΛ), Αντώνης Αντωνίου, δήλωσε ότι ο εργοδότης του Billy, πρέπει να έχει υπόψη ότι πρέπει να επενδύσει περισσότερα στην Κύπρο – έως και 20 εκατομμύρια ευρώ – παρά το ότι γνώριζε ότι o “Mr. X” ήταν καταδικασμένος εγκληματίας.

O Αντώνης Αντωνίου είπε:

«Όσο περισσότερο επενδύετε, τόσο το πιθανότερο να έχετε πιο ευνοϊκούς όρους. Μπορείτε να παραλείψετε τη λίστα αναμονής, »

Ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης εξήγησε ότι για την επίλυση τυχόν ζητημάτων που θα μπορούσαν να προκύψουν, οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω μελών της οικογένειας εκείνων που δεν επιτρέπεται να κάνουν αίτηση. Ο εγκληματίας, τότε, μπορεί να υποβάλει αίτηση αργότερα ως μέλος της οικογένειας. O δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης, λέει στον υπό κάλυψη δημοσιογράφο ονόματι:

«Είχα έναν πελάτη που ήθελε να κάνει μια επένδυση και δεν μπορούσε. Αλλά η γυναίκα του μπορούσε. Είχα έναν άλλο που δεν μπορούσε, αλλά ο γιος του μπορούσε Δεν μπορείς να εξαφανίσεις τα προβλήματα. Μπορείτε να τα λύσετε.»

Το σύστημα είναι σπασμένο χωρίς να επιδέχεται επισκευές

Σύμφωνα με τον Laure Brillaud,  Υπεύθυνο για την καταπολέμηση της διαφθοράς (ΜΚΟ Transparency International EU), το VIDEO δείχνει ότι η Κύπρος δεν έχει αποτελέσματα ενάντια στην διαφθορά. O Brillaud ενώ καλεί την ΕΕ να αναλάβει δράση για να αλλάξει το καθεστώς “αγορας” διαβατηρίων στην Κύπρο, την ίδια ώρα. δήλωνε στο Al Jazeera:

«Αυτό που αναδεικνύεται από όλα αυτά είναι ότι δεν είναι μόνο μερικά σάπια μήλα. Είναι το σύστημα που έχει σπάσει και δεν επιδέχεται την όποια επισκευή»

Απάντηση από τους εμπλεκόμενους

Μετά το τέλος της έρευνας και αποκάλυψης του κυκλώματος από τον Al Jazeera, ο σταθμός ζήτησε απάντησης από τους εμπλεκόμενους. Σε απάντηση σε ερωτήσεις του Al Jazeera, ο Πιττάτζης είπε ότι κατάλαβε από την αρχή ότι η υπόθεση αφορούσε ξέπλυμα χρήματος και εγκληματικές δραστηριότητες και ότι έκανε στη συνέχεια ισοδυναμούσε με «ψάρεμα για περισσότερες λεπτομέρειες».

Ανέφερε επίσης ότι, λίγες μέρες μετά την αποχώρηση των δημοσιογράφων του Al Jazeera από την Κύπρο και ενώ δεν είχε παραλάβει αντίγραφο του διαβατηρίου του προτεινόμενου αιτούντος, το ανέφερε στη μονάδα καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ο Τζιοβάνης και ο Αντώνης Αντωνίου του Ομίλου Giovani είπαν στο Al Jazeera ότι μοιράστηκαν τις υποψίες τους σχετικά με τον προτεινόμενο αιτούντα με τον Πιττάτζη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και μέλος του κινήματος Αλληλεγγύη με πρόεδρο την Κυρία Ελένη Θεοχάρους,  κ. Δημήτρης Συλλούρης, είπε ότι δεν παρείχε υπηρεσίες στον αιτούντα και αναφέρθηκε στην έκθεση κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που έγινε στη συνέχεια από τον Πιττάτζη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

More articles

LIVE Storm tracker – Λουζιάνα – Τυφώνας Λώρα: Τέσσερις νεκροί και μεγάλες ζημιές

0
Τέσσερις άνθρωποι, έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τον τυφώνα «Λώρα» που πλήττει...

Συνάντησή Ν. Δένδιας με Μαλτέζο ΥΠΕΞ : «Η Ευρώπη να απαντήσει δίχως δισταγμούς στις τουρκικές προκλήσεις» (VIDEO)

0
O υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας...

ΓΕΕΘΑ: Άσκηση «ΝΗΡΗΙΣ 2020» νοτίως της Κρήτης (VIDEO – PHOTOS)

0
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιηθηκε από την Τρίτη 17 έως χθες Πέμπτη η...

Υπ. Εξωτερικών: «Πρωτοφανής πρόκληση η επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια»

0
Tο Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας την επίσκεψη Ερντογάν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Η κίνηση του...

Βρετανοί ερευνητές – Δεξαμεθαζόνη: Φθηνό φάρμακο σωτήριο στη μάχη κατά του κορωνοϊού

0
Βάσει των δεδομένων που έχουν συλλέξει ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ένα φτηνό...
- Advertisement -

Latest article

Δίας και ο Κρόνος: Μια σπάνια ουράνια συνάντηση (VIDEOS)

Tην ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου στις 21 Δεκεμβρίου, πρόκειται να βρεθούν πιο κοντά από ποτέ σε ορίζοντα εκατοντάδων ετών, οι  πλανήτες Δίας και ο...

Σάσα Μανέτα: Έφυγε από την ζωή η πρώτη παρουσιάστρια της ΕΡΤ (VIDEO αφιέρωμα)

Έφυγε από την ζωή την Τριτη που μας πέρασε, η πρώτη παρουσιάστρια της ΕΡΤ Σάσα Μανέτα. Η Εκλιπούσα ήταν σπουδαία στιχουργός, ηθοποιός και συγγραφέας...

Λέσβος: Εντυπωσιακές ανακαλύψεις στην Αρχαία Άντισσα (VIDEOS – PHOTOS)

Τρία κτίσματα έφερε στο φως η συνεχιζόμενη ανασκαφή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου στο κάστρο των Αγίων Θεοδώρων στη δυτική Λέσβο που ταυτίζεται με την Αρχαία...

COVID 19 – ΜΑΥΡΟ ΡΕΚOΡ ΘΑΝAΤΩΝ – 121 θάνατοι – 1.747 νέα κρούσματα – 606 διασωληνωμένοι (VIDEOS)

O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα νέο, ΜΑΥΡΟ ΡEΚΟΡ ΘΆΝΑΤΩΝ. με 121 νέους νεκρούς ελέω COVID 19. O ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 28 Νοεμβρίου 2020, 1.747 νέα...

Μασσαλία – Παρίσι: 800 χιλιόμετρα πεζοπορίας μαζεύοντας μάσκες (VIDEO)

Στην σκιά της πανδημίας του COVID 19, δύο φίλοι, o Έντμουντ Πλατ από την Αγγλία και ο Φρεντ Μουνς από τη Γαλλία, στέλνουν μήνυμα...